Ana içeriğe atla

İStanbul Tanısız ve NAdir Hastalıklara Çözüm Platformu Projesi Tanıtım Toplantısı ve Acıbadem Üniversitesi TEKMER Açılış Programı T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın Katılımlarıyla Gerçekleşti

İStanbul Tanısız ve NAdir Hastalıklara Çözüm Platformu Projesi Tanıtım Toplantısı ve Acıbadem Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Merkezi (TEKMER) Açılış Programı,  T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Fatih Kacır’ın katılımıyla 17 Şubat 2024 tarihinde Üniversitemizde gerçekleşti.  Programa; İstanbul Milletvekili Serkan Bayram,  İstanbul Vali Yardımcısı Nail Anlar, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanı Prof. Dr. Erhan Akdoğan, Acıbadem Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Şahin, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar, İSTisNA proje paydaşları başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törene; Üniversitemiz yürütücülüğünde, İstanbul Üniversitesi ortaklığı ile sürdürülen ve İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) tarafından desteklenen İSTisNA Projesi’nin lansman video gösterimi ile devam etti. Gösterimin ardından İSTİsNA proje yürütücüsü ve Tıp Fakültemiz Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özden Hatırnaz Ng “İSTİsNA Projesi Gelecek Projeksiyonu” başlıklı sunumunu gerçekleştirerek İSTİsNA projesinden ve gelecek vizyonundan bahsetti. Proje; hasta ve hasta yakınlarının güçlendirilmesi, nadir hastalıklar alanında farkındalığın artırılması ve yetkin bilim insanları ve sağlık çalışanlarının yetiştirilmesi gibi sosyal açıdan destek sağlarken, biyobanka, çevrimsel araştırmalar ve tanısız hasta programı ile bu alandaki araştırma faaliyetlerinin geliştirilmesine de katkıda bulunmaktadır.

Prof. Dr. Hatırnaz Ng’nin sunumunun ardından sırasıyla İSTKA Genel Sekreteri Dr. Ziya Taşkent, KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ahmet Şahin, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar, ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mehmet Fatih Kacır, konuşmalarını gerçekleştirdiler. Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Şahin, “Hem projemizin hem de merkezimizin topluma katkılarının sürdürülebilirliği için üniversite olarak tüm gücümüzle destek vermeye devam edeceğiz” dedi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Acıbadem Üniversitesi’nin sahip olduğu bilgi birikimi ve enerjisini sağlık teknolojilerinde faaliyet gösteren girişimci ve işletmelere aktarmasını sağlayacak bir projenin açılışını gerçekleştirdiklerini dile getirerek, "Girişimcilerimizin ihtiyaçlarını dikkate alarak tasarlanan altyapı, şimdiden 25 teknoloji girişimimize ev sahipliği yapmıştır. Umuyoruz ki burada kurduğumuz altyapı, önümüzdeki yıllarda sağlık alanında teknoloji tabanlı girişim Turcorn'larımızın adresi olacak, yenilikçi ürün ve hizmetlerin ticarileştirilmeleri için uygun platform sunarken 85 milyonumuzu daha nitelikli sağlık hizmetiyle buluşturmamızı sağlayacak.” dedi. Bakan Kacır, TEKMER bünyesinde yer alan girişimlere sağlanan vergisel avantajlarla girişimcilerin desteklendiğini vurguladı.

Toplu fotoğraf çekimi ve kurdele kesimiyle tamamlanan açılış programı sonunda T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, İSTKA Genel Sekreteri Taşkent, KOSGEB Başkanı İbrahimcioğlu ve KOSGEB İMES Müdürü Ertuğrul Çetinkaya başta olmak üzere diğer davetlilerle birlikte İSTisNA Platformu ve TEKMER ziyaret edildi. İSTisNA Platformu ziyareti sırasında tanısız ve nadir hastalıklar alanında eş güdümlü gerçekleşen biyobanka faaliyetleri, çevrimsel araştırmalar, eğitim ve yaygınlaştırma ile tanı alma süreçlerine yön verecek önemli çıktılara değinildi. Ardından gerçekleşen TEKMER ziyaretinde ise girişimcilerimiz yaptıkları girişimcilik faaliyetleri konusunda davetlileri bilgilendirme fırsatı buldular.

Haber Tarihi: 23/02/2024

Son güncelleme tarihi: 07.03.2024