Ana içeriğe atla

Kurumlarda Koçluk Kültürü Yaratmak

Modül 5 - Kurumlarda Koçluk Kültürü Yaratmak

Ön Başvuru Formu

ASEGEM Programıdır.
  

Tarih

Kayıtlar süreklidir.


Koordinatör

Dr. Öğretim Üyesi Esra Atilla Bal - Acıbadem Üniversitesi


Eğitmenler


Amaç

Kurumlar ruhu olan varlıklardır; kendilerini oluşturan insanların davranışları, değerleri, iş yapış şekilleri, tarzları, iletişimleri, karar almaları, düşünce tarzları ve tüm bunları en kısa dışa vurumu olan kullandıkları kelimelerin bütünü kurumun kültürünü oluşturur ve bu kültür organik yapısı sayesinde devamlı bir değişime tabidir. Bu esnek organik yapı kurumdaki insanların gelişimleriyle doğrudan bağlantılıdır. Koçluk, çalışanların güçlü yönlerini belirleyerek ve potansiyellerini ortaya çıkartmaya yardım ederek kurumun hedef belirleme ve başarılı sonuçlar alabilme becerisini geliştirir. Yani madenin kalbine gidiş yoludur.

Çoğu işveren, sürekli olarak daha mutlu ve daha bağlı çalışanlar için çabalar. Çalışan bağlılığı yalnızca çalışan memnuniyeti ve daha düşük işten ayrılma oranı ile ilişkili olmakla kalmaz, aynı zamanda artan üretkenliğe ve genel şirket karlılığına da yol açar. O halde çalışanları kuruma nasıl bağlarsınız? Birçok kurumda son yıllarda hızla artarak devam eden uygulamaların başında koçluk kültürü geliştirmek gelir. Yönetici liderler, kurumlarında koçluk kültürünü oluşturmak adına koçvari lider tarzını teşvik etmek için yöneticileri geliştirirler. Koçluk kültürünün faydalarını şöyle özetleyebiliriz: artan etkileşim, iş gücünde artan işbirliği, insanların gelişimi ve performansı, yaratıcılığın ve çevikliğin iyileştirilmesi, çalışanlarda artan sorumluluk ve yeni oluşturulan değişim yönetimi becerileri.


İçerik

Yukarıdaki tabloda yer almaktadır.


Yöntem

Uzaktan Eğitim


Süre


Katılımcı Sayısı

En fazla 20 kişi


Hedef Kitle

  • İnsan Kaynakları Yönetimi alanında kariyer yapmak isteyenler,
  • İnsan Kaynakları Yönetimi’ne ilgi duyan ve bu alanda uzmanlaşmak isteyenler,
  • İnsan Kaynakları alanında çalışan ve koçluk konusunda kendini geliştirmek isteyen uzmanlar,
  • Koçluk becerilerini geliştirmek isteyen farklı birimlerden çalışanlar ve yöneticiler.

Kazanımlar

Koçluk becerileri kurumun yöneticileri ile İnsan Kaynakları arasındaki ilişkide devrim yaratma potansiyeline sahiptir. Koçluk sürecinin tasarımı, kaynakların seçimi ve koordinasyonu, dış koçların yetkinliklerinin ve kurum kültürüne uygunluğunun değerlendirilmesi, çalışmaların sonuçlarının ölçülmesi, yöneticilerle “ortak” gibi çalışma, ihtiyaçların belirlenmesi İnsan Kaynakları’nın koçluk kültürü çalışmalarında önemli görevleridir, bir başka deyişle kurum içindeki önemli ortaktır. Bu sebeple, İnsan Kaynakları profesyonellerinin kurum kültürü ile koçluk arasında köprü olabilmek ve kurumda koçluk kültürü yaratabilmek adına koçluk becerilerini, detaylarını, etki ve sonuçlarını iyi bilmesi hayatidir. Bu eğitimde katılımcılar koçluk kültürü, bu kültürü yayma konusunda İnsan Kaynakları’nın rolü ve temel koçluk becerileri başlıklarında kazanımlar elde edecektir.


Kredi Verdiği Sertifika Programı

İnsan Kaynakları Sertifika Programı


Verilecek Belge

Modül sonunda Katılım Belgesi verilecektir.


Kredi Sayısı

10 Kredi


Ücret

3.000 TL

Belirtilen ücret, 2024 Haziran ayına kadar geçerlidir. 

 

Ön Başvuru Formu için tıklayınız.