İşlevsel Manyetik Resonans Görüntülemenin (FMRI) Temelleri

Eğitim Tarihi

Kayıtlar süreklidir.

Eğitim Koordinatörü

Dr. Öğr. Üyesi Sinem Burcu Erdoğan - Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi

**Arş. Gör. Gülnaz Yükselen ** - Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi

Eğitimin Amacı

Bu eğitimin amacı, insan beyninin çalışma prensiplerini tanımlamada kullanılan başlıca yöntemlerden birisi olan işlevsel manyetik rezonans görüntüleme (functional magnetic resonance imaging -fMRI) yaklaşımının fiziksel ve fizyolojik ilkelerine genel bir giriş yapmak ve fMRI’ın bilişsel ve klinik sinirbilim alanındaki yakın zamanlı uygulamalarını tanıtmaktır.

Katılımcı Sayısı

En az 10 / En fazla 20 kişi

Hedef Kitle

Temel biyoloji, fizyoloji ve matematik bilgisi olan lise 1. sınıf ve üzeri herkes.

Eğitim İçeriği

Toplam 8 hafta / 16 saat

Cumartesi günleri: 13.00-15.00

Çevrim içi (uzaktan) eğitimdir.

HaftaKonu / İçerik
1. HaftaMR görüntü oluşumunun temelleri (mini MR fiziği)
2. HaftafMRI sinyal oluşumunun nörofizyolojik temelleri
3. HaftafMRI Sinyallerinin Analizi-1: Önişleme Adımları, Sinyal ve Gürültü Bileşenlerini Tanıma
4. HaftaPratik 1: SPM e giriş imge çakıştırma (coregistration), hareket artefaktı düzeltme, imge bölütleme (segmentation)
5. HaftafMRI Sinyallerinin Analizi-2: Genel Lineer Modele Giriş
6. HaftaHafıza, dikkat, öğrenme, yürütücü işlevler ve duygu durum oluşumu/düzenlemesini anlamada güncel fMRI çalışmaları
7. HaftafMRI Deney Tasarımları - Pratik 2: SPM’de genel lineer model analizi
8.Haftaİşlevsel Bağlantısallık ve İşlevsel Uzmanlaşma Analizlerine Genel Bir Bakış

Eğitim Ücreti

Tek ders ücreti 4.200 TL + KDV

Ön Başvuru Formu için tıklayınız.

Ödeme Yöntemleri için tıklayınız.