Cumhuriyetimizin 100. Yılında Enerjimiz %100 Güneşten

Güneş enerjisi santralimizle Üniversitemizin tüm elektrik ihtiyacı, yenilenebilir kaynaklarla sağlanıyor.

Üniversitemiz, küresel ısınmayı önlemek, genç nesillere daha yeşil ve yaşanabilir bir dünya bırakmak için sürdürülebilirlik ve çevre politikaları çerçevesinde yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırımda örnek oluyor ve ilkleri gerçekleştiriyor.

Manisa Alaşehir’de 67.000 m2 arazide, 13.000 panelle kurulu Güneş Enerjisi Santralimiz (GES), kampüsteki yapılarımızın çatılarında var olan Güneş Enerjisi Santrali ve Rüzgâr Enerjisi Santrallerimiz (RES) ile üniversitemizin tüm elektrik ihtiyacı karbon emisyonu yaklaşık sıfır olan yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlanıyor.

Bu sayede;

• 5,81 MWp gücünde kurulan GES tesisimiz ile yıllık yaklaşık 10 milyon kWh elektrik üretilmesi planlanıyor.
  • Yıllık üretilecek elektrik enerjisi, üniversitenin eğitim yapılarının yıllık elektrik tüketimini karşılayacak.
  • Elektrik ihtiyacının şehir şebekesi yerine GES tesisinden sağlanması sayesinde atmosfere yıllık 6000 ton daha az CO2 salınacak.
  • Kampüsteki binaların çatılarında kurulu 100 kW gücündeki GES ve 13 kW gücündeki RES yatırımı ile yıllık 150 MWh elektrik üretiliyor. Bu, yıllık 100 ton daha az CO2 salınacağı anlamına geliyor.
  • Daha önce yatırımı yapılan 1.200 kW gücünde Kojenerasyon Sistemi ile kampüsün içerisinde bulunan eğitim yapıları haricindeki ticari işletmelerin tüm elektrik ve ısı ihtiyacı karşılanarak yıllık 1.400 ton daha az CO2 salınımı sağlanmış olacak.

Böylece kurumsal karbon ayak izinin önemli ölçüde azaltılması mümkün olacak. Üniversitemizin enerji yatırımlarıyla 2.000.000 m² arazi üzerine 300.000 ağaç dikilmesine eş değer; yıllık 7.500 ton daha az CO<sub>2</sub> atmosfere salınacak.

Acıbadem Üniversitesi olarak doğamızın ekolojik dengesini korumak, dünyamızı daha yaşanılır hale getirmek konusunda öncü olmaktan gurur duyuyoruz.

Haber Tarihi: 12/10/2023

Son güncelleme tarihi: 14.12.2023