Çocuk İstismarında Multidisipliner Yaklaşım ve Hemşireliğin Rolü Sempozyumu

Son Güncelleme: 17.05.18

Acıbadem Üniversitesi Suç ve Şiddetle Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi (ASUMA) ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından düzenlenen sempozyum 16 Nisan 2018 tarihinde üniversitemizde gerçekleşti.

ASUMA, Hemşirelik Bölümü 3. sınıf öğrencilerinden oluşan “ÇIĞLIK” Grubu, İmdat Derneği işbirliği ile düzenlenen sempozyum üniversite öğrencilerinde çocuk istismarı ile mücadele konusunda farkındalık yaratmak amacıyla gerçekleşti. Sempozyumda özellikle Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin bu alanda bilgi sahibi olması adına; istismara uğramış çocuğun acil servise getirildiği andan itibaren izlenmesi , değerlendirilmesi ve bakım süreçlerinin planlanmasına ilişkin bilgiler paylaşıldı.

Sempozyumda ayrıca Türkiye’de çocuk istismarının durumu, çocuk istismarı ile ilgili yasal düzenlemeler ve çocuk istismarında olgu örnekleri, hemşirelik yaklaşımı ve çocukla görüşme yöntemlerine yönelik bilgiler paylaşıldı.