Başvuru Koşulları

FİZYOLOJİ DOKTORA PROGRAMI

2019- 2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

GÜZ DÖNEMİ BAŞVURU KOŞULLARI

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsüne "Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Sınav Yönetmeliği"ne göre 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı Güz Yarıyılında Fizyoloji Doktora Programına öğrenci alınacaktır.

Program Adı

Kontenjan

Başvuru Koşulları

Fizyoloji Doktora Programı

Yurt içi : 3

Eczacılık, Biyoloji, Kimya, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Beslenme ve Diyetetik, Hemşirelik bölümlerinden mezun olup Fizyoloji Yüksek Lisansı yapmış olanlar, Tıp Fakültesi, Veterinerlik ve Diş Hekimliği bölümlerinden mezun olanların ise lisans puanının en az 65/100 veya 2.5/4, ya da Tıpta Uzmanlık Sınavı’ndan (TUS) 55 temel tıp puanı almış olanlar başvurabilir (Lisans ve yüksek lisans eğitimi yukarıda sayılan bölümler dışında olan öğrencilerin başvuruları ilgili kurul tarafından değerlendirilecektir). (Lisans Derecesiyle Doktora Öğrencisi alınmayacaktır.)

Programın niteliği

Örgün Eğitim

Ücret

45.000 TL (KDVdahil program ücretidir).

Eğitim Ücretinden Muafiyet

45.000 TL

Dil Yeterliliği

Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yabancı dil sınavlarından;

TOEFL-IBT: En az 84 puan

YDS/ÜDS/KPDS/YÖKDİL: En az 70 puan

Bilimsel Yeterlilik

Lisansüstü eğitim için aşağıda belirtilen sınavlardan birinden en az geçerli puanı almış olmak (sonuç belgeleri başvuru tarihine kadar geçerli olmalıdır)

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) eşit ağırlık veya sayısal en az 55 puan; Graduate Record Examination (GRE) sayısal kısmından en az 610 puan (eski), veya 149 puan (yeni); Graduate Management Admission Test (GMAT) en az 450 puan almış olmak.

Programlara Başvuru için Gerekli Evraklar;

·    Başvuru formu,

·    Mezun olduğu Yüksek Öğrenim Kurumlarından alınmış olan Yüksek Lisans derslerini ve notlarını gösterir belgenin(transkript) aslı,

·    Yüksek Lisans Diploma veya Geçici Mezuniyet Belgesinin Fotokopisi (Onaylı fotokopisi kayıt esnasında istenecektir.) (Yabancı ülkelerden alınan diplomalarının YÖK tarafından denkliğinin onaylanmış olması gerekir.)

·    Neden Doktora yapmak istediğini belirten niyet mektubu,

·    Özgeçmiş,

·    2 adet referans (iletişim bilgileri ile) (Mülakat Sınavında Referans Mektuplarının teslim edilmemesi durumunda kayıt alınmayacaktır.)

·    1 adet vesikalık fotoğraf,

·    Nüfus cüzdanı fotokopisi

·    Yabancı Dil Yeterlilik Belgesi

·    ALES, GMAT veya GRE sınavlarından birisinden sonuç belgesi.

•  Mülakat sonuçları Üniversitemiz web sayfası duyurular bölümünde ilan edilecektir.