Rektum Kanseri Tedavisinde Konsensus Toplantısı gerçekleşti

Son Güncelleme: 04.02.19

Acıbadem Üniversitesi ve Koç Üniversitesi iş birliği ile 5 Ocak 2019 tarihinde düzenlenen Rektum Tedavisinde Konsensus Toplantısı Acıbadem Altunizade Hastanesi’nde gerçekleşti.

Toplantı, Rektum Kanseri tedavisi ile ilgilenen öğretim üyeleri  ve uzman hekimleri bir araya getirdi. Toplantıda var olan bilgi ve tecrübenin, yeni tedavi yaklaşımları ve teknolojik uygulamalara adapte edilmesindeki belirsizlikler ve bu belirsizliklerin ne şekilde giderilebileceği konuşuldu.

Ülkemizde ve dünyada sıklığı giderek artan kolorektal kanserlerinden biri olan Rektum Kanseri tanı, tedavi ve takip açısından önemli özellik ve farklılıklara sahip. Mevcut kılavuzların sunduğu bilgiler rektum kanserinin tedavisinde bazı konularda yetersiz kalmaktadır.

Bu yıl ikinci kez düzenlen toplantının ilki yine Acıbadem Üniversitesi ve Koç Üniversitesi iş birliği ile Mide Kanseri üzerine gerçekleşti. Üçüncü toplantının da Kolon Kanseri tedavisi üzerine yapılması planlanıyor.