Meme Sağlığı Farkındalık Etkinlikleri kapsamında “Farkında Ol!” paneli gerçekleşti

Son Güncelleme: 2.11.18

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuz ve Acıbadem Altunizade Hastanesi işbirliği ile Meme Sağlığı Farkındalık Etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Farkında Ol!” paneli 19 Ekim 2018 tarihinde gerçekleşti.

Müzik Kulübü’nün dinletisiyle başlayan etkinlik Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Prof. Dr. M. Olcay Çizmeli’nin açılış konuşması ile devam etti. Moderatörlüğünü Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Mustafa Erkin Arıbal’ın yaptığı panelde, konuşmacı olarak Tıp Fakültesi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Meriç Şengöz ve Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Can Atalay yer aldı. Konuşmacılar katılımcıları meme sağlığı hakkında bilgilendirdi.

Meme sağlığı ve kanserine karşı farkındalığı arttırmak ve bu konuyla ilgili kulaktan dolma yanlış bilgileri düzeltmek amacıyla düzenlenen panelde katılımcılar birçok konuyla ilgili bilgilendirildi. Başlıca konu başlıkları;

• Kendi kendine meme muayenesi,
  • Şüpheli herhangi bir durumda hangi bölüme başvurulması gerektiği,
  • Kemotarapi tedavisi ve sonrasında dikkat edilmesi gerekenler,
  • Kemoterapi tedavisi ve sonrasındaki dikkat edilmesi gerekenler,
  • Meme kanseri tedavisindeki teknolojik gelişmeler
  • Erken teşhisin önemi

Meme Sağlığı Farkındalık Etkinlikleri kapsamında 15-19 Ekim 2018 tarihleri arasında bilgilendirme standı da kampüste yer aldı.