ISPE Biyoteknoloji Çalıştayı gerçekleşti

Son Güncelleme:12.03.19

Acıbadem Üniversitesi, Turgut İlaçları A.Ş. ve ISPE -Sağlık Bilimleri Derneği iş birliği ile “ISPE Biyoteknoloji Çalıştayı” 15 Şubat 2019 tarihinde gerçekleşti.

Çalıştayda biyoteknolojik ürünlerin geliştirilmesi ve üretilmesine yönelik çalışmaları ve biyoteknolojik ürünlerin ruhsatlandırılmasındaki mevcut durum ile ileriye yönelik beklentiler üniversiteler ve sektör ile paylaşıldı.

ISPE Sağlık Bilimleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Uzm. Ecz. Buket Hekiman Bayraktar ve Turgut İlaç Biyoteknoloji Grup Başkanı Prof. Dr. R. Serdar Alpan’ın açılış konuşmaları ile başlayan çalıştaydaki konu ve konuşmacılar sırası ile şöyle:

“Biyoteknolojik Ürünlerin Ruhsatlandırılmasında Mevcut Durum ve Beklentiler”

Uzm. Ecz. Hacer Coşkun Çetintaş, TİTCK İlaç Ruhsatlandırma Dairesi Başkanı

“Doğadan Esinlenerek Geliştirilen Peptit Antibiyotikler”

Doç. Dr. Özge Can, Acıbadem Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tıp Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi

“Yüksek Kaliteli Biyobenzer Geliştirme ve Üretimi”

Dr. Ahmet Emin Atik, Turgut İlaçları A.Ş. Protein Analiz Laboratuvar Sorumlusu