Hemşirelik Eğitiminde Simülasyon Uygulamaları’nın İkincisi Gerçekleştirildi

Son Güncelleme: 27.12.16

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü, 29-30 Haziran'da Acıbadem Üniversitesi Kerem Aydınlar Kampüsü'nde "Hemşirelik Eğitiminde Simülasyon Uygulamaları" isimli workshopun ikincisini gerçekleştirdi.

Çeşitli üniversite ve kurumlardan 31 kişinin katıldığı workshopta standartlar doğrultusunda uygulama yapmanın yanı sıra, hemşirelerin "Nereden başlayacağız?", "Nasıl uygulayacağız?" sorularının yanıtları ve simülasyonla edinilen bilgi ve uygulama deneyimleri paylaşıldı.

Toplamda iki gün süren eğitimin birinci gününde katılımcılara, hemşirelikte simülasyonla eğitime yönelik standartlar ve kuramlar doğrultusunda oluşturulan bilgiler sunuldu. Workshopun ikinci gününde katılımcılar, Klinik Simülasyon Eğitim Merkezi'nde (CASE) hemşirelikte simülasyonla eğitime yönelik standartlar ve kuramlar doğrultusunda ön bilgilendirilme, senaryo ve çözümleme ile ilgili uygulamaları izleme ve daha sonrasında da bu uygulamalara katılma imkânı buldular.

Workshopa onur konukları olarak katılan Prof. Dr. Gülten Uyer ve Prof. Dr. Sevgi Oktay katılımcılarla paylaşımlarda bulundu.