Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Uçal Türk Biyokimya Derneği Prof. Dr. Nazmi Özer Bilim Ödülü’ne layık görülmüştür

Son Güncelleme: 08.11.19

Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı öğretim üyemiz Dr.Öğr.Üyesi Yasemin Uçal, Türk Biyokimya Derneği Onursal Başkanı Prof. Dr. Nazmi Özer adına düzenlenen “Türk Biyokimya Derneği Prof. Dr. Nazmi Özer Bilim Ödülü”ne layık görüldü.

Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Uçal Türk Biyokimya Derneği Prof. Dr. Nazmi Özer Bilim Ödülü’nü 2019 yılında Impact Faktörü 7.786; Q-1 kategorisinde Thyroid dergisinde yayınlanan  “Peptide Profile Differences of Noninvasive Follicular Thyroid Neoplasm with Papillary-Like Nuclear Features, Encapsulated Follicular Variant, and Classical Papillary Thyroid Carcinoma: An Application of Matrix-Assisted Laser Desorption/Ionization Mass Spectrometry Imaging” başlıklı çalışma ile kazandı.

Thyroid Dergisi’nde yayınlanan bu çalışma proje yürütücülüğünü Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Aysel Özpınar’ın yaptığı TÜBİTAK Cost Uluslararası Proje kapsamında üniversitemizde Tıbbi Patoloji  ve Cerrahi Anabilim Dalları ile ortak yürütülen (Dr. Öğr. Üyesi Fatma Tokat, Prof. Dr. Mete Düren, Prof. Dr. Ümit İnce) ve Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Uçal’ın doktora tezi kapsamında üretilen yayınlardan biridir.

Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Uçal’ı tebrik eder başarılarının devamını dileriz.