ACUMEDAK’ın Kasım ayı etkinliklerinin ana başlığı “Çocuk” idi

Son Güncelleme: 03.12.18

Acıbadem Üniversitesi MEDAK Kulübü tarafından Kasım ayı boyunca çocuk hakları ve güvenliğine yönelik etkinlikler gerçekleştirildi.

Etkinliklerin ilki; Çocuklarla Hak Temelli Çalışma (Çocuğa Yaklaşım) 10 Kasım 2018 tarihinde gerçekleşti.  Çalışma, ACU MEDAK ekibiyle saha çalışmalarında bulunacak olan proje ekibinin çocuk haklarıyla ilgili temel bilgileri alması, çocuklara yaklaşım ve sahada bunların uygulanabilmesinin sağlanması hedefiyle gerçekleştirildi.

“Çocuk İstismarı ve İhmali Eğitimi” başlığı ile 14 Kasım 2018 tarihinde düzenlenen ikinci etkinlik Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Işıl Pakiş’in katılımıyla gerçekleşti.

Eğitimde çocuk istismarı bulguları nasıl değerlendirilmeli, öykü - lezyon uyumu kontrolü ve fiziksel istismar bulgularının neler olduğu konuşuldu. Prof. Dr. Işıl Pakiş, katılımcılar ile geçmiş vakalardan örnekler paylaştı. Sahada ya da meslek hayatında yaşanan durumlar konuşulurken katılımcılar meslek hayatlarında ve sahadaki sağlık taramaları esnasında fiziksel istismarı nasıl tanıyacakları ve rapor edecekleri konusunda bilgi edindiler.

“Çocuk Güvenliği” ” başlığı ile 24 Kasım 2018 tarihinde düzenlenen üçüncü etkinlik İstanbul Bilgi Üniversitesi Çocuk Çalışmaları Birimi'nden Cem Demirayak’ın katılımıyla gerçekleşti.

Katılımcılar grup aktiviteleriyle çocukları anlamak üzerine çalıştılar. Eğitimde verilen çocuk güvenliği eksikliklerinin neler olduğunu anladıktan sonra verilen materyallerdeki olguları değerlendirip çözüm yolları ürettiler.

Cem Demirayak; İstanbul Bilgi Üniversitesi Çocuk Çalışmaları Birimi'nde ve çocuklarla hak temelli çalışan sivil toplum örgütlerinde eğitim ve danışmanlık çalışmalarında yer almaktadır.

Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi İnsan Hakları yüksek lisans programında öğrenimine devam etmekte; İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi’nde gönüllü çalışmalar yürütmektedir.