I.Paradigmalar Sempozyumu: Psikanalitik Paradigma ve Psikanaliz Uygulamaları

Son Güncelleme: 16.02.18

Acıbadem Üniversitesi Türk Psikoloji Öğrencileri Çalışma Grubu (TPÖÇG) tarafından düzenlenen I.Paradigmalar Sempozyumu 11 Şubat 2018 tarihinde Acıbadem Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşti.

Acıbadem Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü öğrencilerinin projesi olan ‘Paradigmalar’ serisinin ilki olan sempozyumun amacı; paradigmaları tanıtmak ve psikanalitik ekolün yetişkinlere, ergenlere, çiftlere yaklaşımını anlamak idi. Sempozyuma alanında uzman psikologlar katıldı.

Sempozyumda Psikanalist Yavuz Erten “Yetişkin Psikanalizi”, Acıbadem Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi, Psikanalist Prof. Dr. Yeşim Korkut “Psikanalitik Çift ve Aile Terapileri” başlıklı sunumlarını yaptı . Sempozyumun son konuşmacısı Psikanalist Dr. Alper Şahin ise “Çocuk/Ergen Psikanalizi” adlı sunumunu katılımcılarla paylaştı.

Yaklaşık 400 kişinin katıldığı, psikanalizin karmaşık yapısına örneklerle ışık tutulduğu sempozyum soru-cevap ile tamamlandı.

Ataşehir / İSTANBUL