Bulunan Sonuç İçin Başlık ve Bağlantı Bulunan Sonuç İçin Açıklama
Bulunan Sonuç İçin Başlık ve Bağlantı Bulunan Sonuç İçin Açıklama

Gastronomik Söyleşiler: Bir Dünya Börek

Etkinlik Tarihi: 20 Şubat 2019

Etkinlik Yeri: C 601

Etkinlik Saat: 13.30-15.00

Konuk: Ayfer Yavi, Yemek Tarihi ve Kültürü Araştırmacısı

Özgeçmiş: Ayfer Yavi 1959’da İstanbul’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Klasik Arkeoloji Bölümü’nü bitirdi (1983). Enez ve Perge kazılarına katıldı. Aile mesleği reklamcılığı seçti. 22 yıl medya, müşteri ilişkileri, piar, organizasyon bölümlerinde üst düzey yöneticilik yaptı. İki yıl CHP Istanbul Bilim Yönetim Kültür Platformu başkan yardımcılığı yaptı. Gastronomi Festivali Organizasyon Komitesi üyeliği - “Seçilmiş Restorantlar, Seçilmiş Menüler” bölüm koordinatörlüğü, Gastronomi Fuari Juri üyeliği yaptı. Açık Radyo’da yayınlanmış olan “Yağmur Böreği” isimli yemek programının yapımcısı. Uluslararası Slow Food Hareketi, İstanbul “Yağmur Böreği” Birliği kurucusu (2007). “Çekül Vakfı” üyesi. Antik Yunan’dan bugüne tüm mutfakları izlemekte, denemekte ve yazmakta. Konusu ile ilgili panel, konferans ve seminerlerde sunumlar yaptı. Metrogastro, Food&Travel, Lezzet, Hürriyet Seyahat ve Radikal’de yayınlanan yemek ve kültürü, pazarlar, ekolojik yaşam, kitap tanıtım ve gezi yazıları mevcut. Slow Food “Yağmur Böreği” Birliği’nde “Mevsiminde Sebze Meyve Tüketimi” adlı ilköğretim okullarında sürdürülen projede koordinatörlük yapmakta. Anadolu’nun Tadı Tuzu Kardeş Mutfaklar (2017, Raife Polat’la) ve 2018 sonunda YKY'dan çıkan "Bir Dünya Börek" adlı kitapları vardır.




BİZEULAŞIN
Kayışdağı Caddesi No:32, 34752
Ataşehir / İstanbul