Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı

Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları (Pediatri) Anabilim Dalı’nda, yenidoğan döneminden başlayarak erişkin dönemine kadar (0-18 yaş grubunda) sağlıklı çocuk ve ergen izlemi yanısıra, hasta çocukların ayaktan ve yatarak tanı ve tedavisinde geniş bir yelpazede hizmet verilmektedir. Multidisipliner yaklaşım gerektiren hastaların takibinde anabilim dalında yer alan üst ihtisas uzmanları uyum ve işbirliği içinde çalışmaktadır. Anabilim dalı bünyesinde, pediyatrik endokrinoloji, pediyatrik hematoloji-onkoloji, pediyatrik gastroenteroloji, pediyatrik alerji-immünoloji, pediyatrik kardiyoloji, pediyatrik enfeksiyon, pediatrik yoğun bakım, pediatrik genetik, sosyal pediyatri ve yenidoğan bilim dalları bulunmaktadır. Hematoloji onkoloji bilim dalı öğretim üyelerinin bir bölümü Kemik İliği Transplantasyon Ünitesi’nde görev yapmaktadır. Üst uzmanlığı olan çok sayıda profesör, doçent, yardımcı doçent ve öğretim görevlisi tarafından tanı ve tedavi hizmetleri yanında, Tıp Fakültesi öğrencilerine yönelik teorik ve uygulamalı dersler verilmektedir. Anabilim dalında Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanlık eğitimi verilmekte ve Pediyatri uzmanları yetiştirilmektedir.

Serap Semiz Prof. Dr. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı - Pediyatrik Endokrinoloji Bilim Dalı Başkanı
Arda Saygılı Prof. Dr. Tıp Fakültesi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Çocuk Kardiyolojisi öğretim üyesi,
Cengiz Canpolat Prof. Dr. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Pediatrik Hematoloji-Onkoloji Bilim Dalı Başkanı
Ender Ödemiş Prof. Dr. Acıbadem üniversitesi Atakent Hastanesi Kardiyoloji Çocuk Kardiyolojisi Hekimi