Başvuru Koşulları

HEMŞİRELİK TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

2017- 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

GÜZ DÖNEMİ BAŞVURU KOŞULLARI

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsüne "Acıbadem Üniversitesi Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Sınav Yönetmeliği"ne göre 2017-2018 Eğitim - Öğretim yılı Güz Yarıyılında aşağıdaki Lisansüstü Programına öğrenci alınacaktır.

Program Adı

Kontenjan

Başvuru Koşulları ​

Hemşirelik Tezsiz Yüksek Lisans Programı

20

Hemşirelik Fakültesi, Hemşirelik Yüksekokulu, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu ve Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik veya Sağlık Memurluğu bölümlerinden birinden mezun olmak

Programın niteliği

​Programın teorik dersleri hafta sonu yürütülmektedir.

Ücret

​​  10.860 TL (Fiyata KDV dahil olup, 3 dönem 1,5 yılda bitmesi öngörülen program ücretidir.

Dil Yeterliliği

YDS, ÜDS, YÖKDİL veya KPDS 50 puan  / TOEFL IBT 60 Puan  / PTE Akademik 45 Puan  /  CPE ve CAE sınavlarından C puanına sahip olmak

Yabancı dil belgesine sahip olmayan adaylar için Acıbadem Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü tarafından yapılacak olan Yabancı Dil Yeterlilik Sınavından en az 50 puan almış olmaları istenecektir.

Bilimsel Yeterlilik

Tezsiz yüksek lisans programında ALES sonucu aranmaz.

Programlara Başvuru için Gerekli Evraklar;

·        Başvuru formu

·         Mezun olduğu Yüksek Öğrenim Kurumundan alınmış olan lisans derslerini ve notlarını gösterir belgenin(transkript) aslı,

·         Lisans Diploma veya Geçici Mezuniyet Belgesinin Aslı (Onaylı fotokopisi kayıt esnasında yapılacaktır.)  (yabancı ülkelerden alınan diplomalarının YÖK tarafından denkliğinin onaylanmış olması gerekir.)

·         Neden Yüksek Lisans yapmak istediğini belirten niyet mektubu

• Özgeçmiş,
  • Referans Mektubu, (iki adet)(kapalı zarf içinde)
  • 1 adet fotoğraf,