Başvuru Koşulları

MEDİKAL BİYOTEKNOLOJİ DOKTORA PROGRAMI

2018- 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

GÜZ DÖNEMİ BAŞVURU KOŞULLARI

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsüne "Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Sınav Yönetmeliği"ne göre 2018-2019 Eğitim - Öğretim yılı Güz Yarıyılında Medikal Biyoteknoloji Doktora Programına öğrenci alınacaktır.

Program Adı

Kontenjan

Başvuru Koşulları ​

Medikal Biyoteknoloji Doktora Programı

Yurt İçi: 5

Yabancı Uyruklu:  2

Yüksek lisans ya da lisans (4 yıllık) öğrenimi veren bir yükseköğretim programının Biyokimya Bölümü, Biyoloji Bölümü, Biyomühendislik, Biyomedikal Mühendisliği, Biyosistem Mühendisliği, Biyoteknoloji ve Moleküler Biyoloji, Genetik ve Biyoinformatik, Genetik ve Biyomühendislik, Kimya-Biyoloji Mühendisliği, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Programları, Hesaplamalı Bilim ve Mühendisliği, Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Fizik Bölümü, Gıda Mühendisliği, Kimya Bölümü, Kimya Mühendisliği, Malzeme Mühendisliği, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü, Tıbbi Biyoloji Bölümü, Tıp Mühendisliği, Tıp, Veterinerlik fakülte ve bölümlerinden mezun olanlar, transkriptini sunarak veya kayıt dönemine dek mezun olabileceğini belgeleyerek başvurabilirler.

Programın niteliği

​Ders saatleri, başvuru sahiplerinin ortak gereksinmelerine göre esnek olarak ayarlanabilecektir.

Ücret

​​ 40.000 TL (Program Ücreti) (Bu dönem bu programa kabul edilecek öğrencilere %100 eğitim ve öğretim bursu verilecektir).

10.000 USD  (Yabancı Uyruklu Öğrenci Ücreti)

Dil Yeterliliği
Yüksek lisans derecesi ile başvuran adayların
Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yabancı dil sınavlarından;
TOEFL-IBT: En az 66 puan
YDS/ÜDS/KPDS/YÖKDİL: En az 55 puan
Lisans derecesi ile doktora programına başvuranların;
Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yabancı dil sınavlarından;
TOEFL-IBT: En az 84 puan
YDS/ÜDS/KPDS/YÖKDİL: En az 70 puan
Bilimsel Yeterlilik
Yüksek lisans derecesi ile başvuran adayların Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavından (ALES) elde edecekleri sayısal puanın en az 55 olması, Yabancı uyruklu öğrenciler için  GRE en az 149 ya da GMAT en az 450 puan olması gerekmektedir.
Lisans derecesi ile doktora programına başvuranların ALES sınavından elde edecekleri sayısal puanın en az 80 olması, GRE en az 152 ya da GMAT en az 590 puan olması gerekmektedir. Lisans mezuniyet not ortalamalarının 4 üzerinden en az 3 veya eşdeğeri bir puan olması,

Programlara Başvuru için Gerekli Evraklar;

Başvuru formu

Mezun olduğu Yüksek Öğrenim Kurumlarından alınmış olan Lisans/Yüksek Lisans derslerini ve notlarını gösterir belgenin(transkript) aslı,
Lisans/Yüksek Lisans Diploma veya Geçici Mezuniyet Belgesinin Aslı (Onaylı fotokopisi kayıt esnasında yapılacaktır.)  (Yabancı ülkelerden alınan diplomalarının YÖK tarafından denkliğinin onaylanmış olması gerekir.)
Neden Yüksek Lisans / Doktora yapmak istediğini belirten niyet mektubu
Özgeçmiş,
Referans Mektubu, (iki adet)(kapalı zarf içinde)
1 adet fotoğraf,
Nüfus cüzdanı fotokopisi
ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) sonuç belgesi
Yabancı Dil Yeterlilik Belgesi
Erkek Adaylar için Askerlik Belgesi,
Mülakat sonuçları  Üniversitemiz web sayfası duyurular bölümünde ilan edilecektir.

Ataşehir / İSTANBUL