Başvuru Koşulları

FİZYOLOJİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

2017- 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

BAHAR DÖNEMİ BAŞVURU KOŞULLARI

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsüne "Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Sınav Yönetmeliği" ne göre 2017-2018 Eğitim - Öğretim yılı Bahar Yarıyılında aşağıdaki Yüksek Lisans Programına öğrenci alınacaktır.

Program Adı

Kontenjan

Başvuru Koşulları ​

Fizyoloji Tezli Yüksek Lisans Programı

2

En az Lisans (4 yıllık) öğrenimi veren bir yükseköğretim programının Tıp, Veteriner Hekimlik, Diş Hekimliği, Biyoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Eczacılık, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Hemşirelik, Beslenme ve Diyetetik Fakülte ve bölümlerinden mezun olmak, transkriptini sunmak veya kayıt dönemine dek mezun olabileceğini belgelemek (bu bölümler dışından gelen başvurular ilgili kurul tarafından değerlendirilecektir).

Programın niteliği

​Program örgün olarak planlanmıştır ve devam zorunluluğu bulunmaktadır.

Ücret

​​ 15.660 TL (KDVdahil program ücretidir).

Eğitim Ücretinden Muafiyet

15.660 TL

Dil Yeterliliği

Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yabancı dil sınavlarından;

TOEFL-IBT: En az 60 puan

YDS/ÜDS/KPDS/YÖKDİL: En az 50 puan

Yabancı dil belgesine sahip olmayan adaylar için Acıbadem Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü tarafından yapılacak olan Yabancı Dil Yeterlilik Sınavından en az 50 puan almış olmaları istenecektir.

Bilimsel Yeterlilik

Adayların Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavından (ALES) elde edecekleri sayısal puanın en az 55 olması gerekmektedir.

Programlara Başvuru için Gerekli Evraklar;

·         Başvuru formu

·         Mezun olduğu Yüksek Öğrenim Kurumlarından alınmış olan Lisans/Yüksek Lisans derslerini ve notlarını gösterir belgenin(transkript) aslı,

·         Lisans/Yüksek Lisans Diploma veya Geçici Mezuniyet Belgesinin Aslı (Onaylı fotokopisi kayıt esnasında yapılacaktır.) (Yabancı ülkelerden alınan diplomalarının YÖK tarafından denkliğinin onaylanmış olması gerekir.)

·         Neden Yüksek Lisans / Doktora yapmak istediğini belirten niyet mektubu

• Özgeçmiş,
    • Referans Mektubu, (iki adet)(kapalı zarf içinde)
    • 1 adet fotoğraf,
    • Nüfus cüzdanı fotokopisi
    • Yabancı Dil Yeterlilik Belgesi (Yabancı Dil Belgesi, bulunmayan Yüksek Lisans adaylarının, Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi Yabancı Diller Bölümünün Akademik Takvimde belirtilen tarihte yapacağı İngilizce Yeterlilik Sınavına girecek adaylar ön kayıt esnasında Öğrenci Hizmetleri Ofisine kayıt yaptırmalıdır).
    • Erkek Adaylar için Askerlik Belgesi,

·         Yukarıda belirtilen belgelerin Akademik Takvimde belirtilen tarihler arasında (4-15 Aralık 2017) Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi Öğrenci İşleri Ofisine ibraz edilmesi gerekmektedir.

• Şahsen başvurular Ataşehir Yerleşkesi Kerem Aydınlar Kampüsünde kabul edilmektedir.
    • Eksik evrakla başvuru kabul edilmeyecek, Adaylar Posta yoluyla da başvuru yapabileceklerdir. (Posta ile başvuran adaylar Üniversitemiz adresine Öğrenci Hizmetleri Daire Başkanlığı'na gönderebilirler. İadeli Taahhütlü yapınız. Evrakın teslim alındığından emin olunuz.)
    • Mülakat sonuçları 26 Aralık 2017 tarihinde Üniversitemiz web sayfası duyurular bölümünde ilan edilecektir.

Önemli Tarihler;

Başvuru Tarihleri

Lisansüstü Başvuru Tarihleri

4 – 15 Aralık 2017