Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması’nda Acıbadem Üniversitesi 12. sırada yer aldı

Son Güncelleme: 16.01.17

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Engin Karadağ ve Prof. Dr. Cemil Yücel tarafından gerçekleştirilen Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) 2016 kapsamında Acıbadem Üniversitesi, Üniversitelerin Öğrenci Memnuniyeti Genel Sıralaması’nda 12. sırada, Vakıf Üniversitelerin Öğrenci Memnuniyeti Genel Sıralaması’nda 6. sırada yer aldı.

Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması lisans düzeyindeki üniversite öğrencilerinden geribildirimler toplayarak Türk Yükseköğretim Sisteminin gelişimine katkı sağlamayı amaçlamaktadır. Araştırmanın ilk aşamasında, Yükseköğretim Kurulu istatistiklerine bağlı olarak 2015-2016 yılında lisans öğrencisi bulunan 174 devlet ve vakıf üniversitesi belirlenmiştir. İkinci aşamasında, her üniversiteden belirlenen öğrencilere veri toplama aracı uygulanmıştır. Bu kapsamda 2016 yılında 106 devlet ve 68 vakıf olmak üzere 174 üniversitede okuyan 10,894 öğrenciden elde edilen veriler kullanılmıştır.

Araştırmanın detaylarına ulaşmak için lütfen tıklayın

Ataşehir / İSTANBUL