‘Tanı Hataları’ Kitabı Tanıtım Toplantısı

Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi Sağlık Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin ilk yayını olarak Mart 2016’da basılan “Tanı Hataları: Güvenli ve Yüksek Kaliteli Bir Sağlık Sistemi İçin Öncelikli Bir İyileştirme Alanı” isimli kitabın tanıtımı Kerem Aydınlar Kampüsü Boğaziçi Salonu’nda gerçekleştirildi.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Mine Durusu Tanrıöver, Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. Mustafa Serteser ve Prof. Dr. İbrahim Ünsal ile Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. H. Erdal Akalın tarafından yazılan kitap; tanı hatalarının hasta güvenliği ve sağlıkta kalite kapsamındaki önemi, görülme sıklıkları, nedenleri ve önleme stratejileri üzerine çok boyutlu bir tartışma sonucunda kök nedenlerini, sonuçlarını ve önleme yollarını ortaya koyuyor ve önerilerde bulunuyor. Kitabın tanıtımı 29 Mart 2017 Çarşamba günü 08:30-11:00 saatleri arasında Kerem Aydınlar Kampüsü Boğaziçi Salonu’nda kahvaltılı toplantı ile gerçekleştirildi. Kitabın yazarları ile Üniversite ve Merkez yönetiminin yer aldığı toplantıya katılan sağlık muhabirleri, konuyu uzmanları ile tartışma olanağı buldular. Böylelikle, yapılan çalışma birçok basın yayın organında paylaşıldı.

Ataşehir / İSTANBUL