Sektör Buluşması-4: “Defansif Tıp”

Acıbadem Üniversitesi Sağlık Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen Sektör Buluşmalarının dördüncüsü, 24 Şubat 2017 Cuma günü gerçekleştirildi. Acıbadem Üniversitesi Kerem Aydınlar Kampüsü’nde panel olarak düzenlenen toplantının konusu Defansif Tıp idi.

Başkanlığını Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Oğuz Polat’ın yaptığı panelde, defansif tıp uygulamalarının farkına varılması ve hekimlerin mesleklerini uygularken tıbbi bilgi ve becerilerinin yanı sıra mesleklerine dair hukuki bilgi ve düzenlemelere de hakim olmaları zorunluluğu göz önüne alınarak konu, Prof. Dr. Murat Yayla, Prof. Dr. Havva Karagöz ve Dr. Eyüp Sabri Tezcan tarafından klinik, hukuki ve kamu bakış açılarıyla tartışıldı.

Ataşehir / İSTANBUL