Sektör Buluşması-5: “Ulusal Sağlık Programları”

Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi Sağlık Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen Sektör Buluşmaları’nın beşincisi, “Ulusal Sağlık Programları” temalı bir panel olarak gerçekleştirildi.

Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi Sağlık Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin ulusal ve uluslararası “Sağlık Politikaları”na katkı sağlamak üzere yaptığı çalışmalar kapsamında, 31 Mart 2017 Cuma günü 14:30-17:00 saatleri arasında Kerem Aydınlar Kampüsü Konferans Salonu’nda yapılan ve Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş’ün başkanlığını yürüttüğü panelde; 2006-2009 yılları arasında Dünya Sağlık Örgütü İcra Kurulu üyeliği de yapmış olan İstanbul Medipol Üniversitesi Rektörü ve Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi Sağlık Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Danışma Kurulu üyesi Prof. Dr. Sabahattin Aydın; Novartis AG Sağlık Sistemleri Direktörü Dr. Bakhuti Shengelia; 2010-2013 yılları arasında Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölgesi Daimi Komitesi üyeliği yapmış olan Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcısı Dr. Bekir Keskinkılıç; Deloitte Belçika’dan Danışman Dr. Ömer Saka, panelist olarak yer aldılar. Panelistler sunumlarında ulusal bir sağlık programının hazırlanması konusunu, göz sağlığı örneği üzerinden ele aldılar ve konu bu bağlamda kamu, özel ve akademisyen bakış açıları ile tartışılarak değerlendirildi.

Ataşehir / İSTANBUL