III. Proteomik Sempozyumu Acıbadem Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşti

Son Güncelleme: 22.12.16

Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı ve Proteomik Derneği işbirliğinde düzenlenen III. Proteomik Sempozyumu 28 Kasım 2016 tarihinde Acıbadem Üniversitesi Kerem Aydınlar Kampüsü’nde gerçekleşti.

2011 yılından beri Proteomik alanında pek çok araştırma yürüten Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı tarafından düzenlenen III. Proteomik Sempozyumu’nda bu alandaki temel tekniklerden biri olan 2D Jel Elektroforez yöntemindeki sorunlar ve gelişmeler tartışıldı. Sempozyuma 6 şehirden 17 üniversite ve 6 kurumdan toplam 88 genç araştırmacı katıldı. Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı, düzenledikleri etkinlikler ile bu alanda çalışacak gençlere öncülük etmeyi hedefliyor.

Ataşehir / İSTANBUL