Öğretim üyelerimizin projelerine TÜBİTAK desteği

Son Güncelleme: 02.04.18

Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tanıl Kocagöz’ün yürütücüsü olduğu “Biyobenzer TNF-Alfa Blokörü Üreten Hücre Hatlarının Geliştirilmesi” başlıklı proje TÜBİTAK 1505 Üniversite-Sanayi İşbirliği Destek Programı kapsamında  desteklendi. Turgut İlaç işbirliğiyle yürütülecek projede Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meltem Müftüoğlu, Tıp Mühendisliği Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özge Can ve Ankara Biyoteknoloji Enstitüsü’nden Dr. Öğr. Üyesi Doruk Engin araştırmacı olarak yer alıyor.

Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Tarık Baykal’ın yürütücüsü olduğu “Nörodejeneratif Mekanizmaların Başlangıcının 5XFAD Transgenik Alzheimer Hastalığı Fare Modelinde Proteomik Yöntemlerle Araştırılması” başlıklı proje TÜBİTAK ARDEB-1001 Programı kapsamında  desteklendi. Dr. Mete Bora Tüzüner (Acıbadem Labmed), projede araştırıcı olarak yer alıyor.

Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Sinem Öktem Okullu’nun yürütücüsü olduğu “Helicobacter pylori'nin patogenezinde etkili olduğu bilinen ve aşı hedefi potansiyeli olan dış inflamatuvar protein A (OipA, outer inflammatory protein A) nın mide epitel yüzeyine bağlanmasında rol alan olası etkileşim proteinlerinin saptanması” başlıklı proje  TÜBİTAK 3501 Kariyer Geliştirme Programı kapsamında  desteklendi. Projede Prof. Dr. Tanıl Kocagöz, Doç. Dr. Özge Can (Tıp Mühendisliği) ve Dr. Deniz Baycın (Turgut İlaç) danışman olarak yer alıyor.

Tıp Fakültesi Biyofizik Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi  Zeynep Aslıhan Durer’in yürütücüsü olduğu “Atg3 Proteininin Özgün Etkileşim Partnerlerinin Araştırılması” başlıklı proje  TÜBİTAK 3001 Başlangıç AR - GE Projeleri  Destekleme Programı kapsamında  desteklendi. Projede Prof. Dr. Beki Kan ve Dr. Öğr. Üyesi Devrim ÖZ Arslan araştırıcı, Dr. Öğr. Üyesi Emel Timuçin danışman olarak yer alıyor.

Yabancı Diller Bölümü Dr. Öğr. Üyesi  Hatice Çelebi’nin yürütücüsü olduğu “The Interplay between Intergenerational Solidarity, Family and School-Kuşaklararası Dayanışmanın Aile ve Okul Bileşenleri ile İlişkisi”  başlıklı proje  TÜBİTAK 2515-COST Programı kapsamında desteklendi.  Projede Dr. Öğr. Üyesi Nafiye Çiğdem Aktekin araştırıcı olarak yer alıyor.