Klinik Rehber Hemşire Eğitimi gerçekleşti

Son Güncelleme:05.11.18

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından düzenlenen “Klinik Rehber Hemşire Eğitimi” alanında uzman hemşirelerin katılımıyla 31 Ekim 2018 tarihinde Acıbadem Üniversitesi Maslak Hastanesi’nde gerçekleşti.

Program kapsamında; klinik uygulama sürecine giren Hemşirelik Bölümü öğrencilerine mentorluk yapacak Acıbadem Sağlık Grubu bünyesinden görev yapan hemşirelere eğitim verildi. Eğitimde; “Klinikte Eğitimci Olmak”, “Rol ve Sorumluluklar”, “Hemşirelik Eğitiminde Klinik Değerlendirme ve Geribildirim” gibi konularda eğitim aldı.

Eğitim; Acıbadem Sağlık Grubu bünyesinde çalışan hemşireleri, Hemşirelik öğrencilerine klinik uygulama alanında uygun öğrenme ortamı oluşturarak öğrenmeyi kolaylaştırmak ve etkili bir şekilde değerlendirebilmek için klinik rehber hemşire rollerine hazırlamak amacıyla gerçekleştiriliyor.

İnteraktif olarak gerçekleşen eğitimde akademisyenler ve klinik hemşireler tarafından deneyimler de paylaşıldı. Eğitimlerini tamamlayan klinik rehber hemşirelere gün sonunda katılım belgeleri ve rozetleri verildi. Bu eğitimden sertifika alan hemşireler, Acıbadem Sağlık Grubu’nda  ‘Klinik Rehber Hemşire’ olarak klinik öğretiminde sorumluluk almaktadır.