I. Podoloji Çalıştayı Acıbadem Üniversitesi’nde gerçekleşti

Son Güncelleme: 27.12.16

I. Podoloji Çalıştayı Türkiye’de açılan Podoloji Programlarının öğretim üyelerinin/elemanlarının katılımıyla, 24 Haziran Cuma günü Acıbadem Üniversitesi Kerem Aydınlar Kampüsü’nde gerçekleşti.

Çalıştayda podolojinin ülkemizdeki durumu, eğitim programı içerikleri ve podologların görev tanımının netleştirilmesi, istihdam alanlarının genişletilmesi, çalışma alanları kurallarının ve fiziki koşulların belirlenmesi, aynı meslek adıyla üniversite eğitimi olmaksızın uygulama yapan ve bireysel eğitim veren kişilere yönelik sınırlamaların oluşturulmasına yönelik konular tartışıldı. Bu çalıştayda belirlenen komisyonlarla, 3 çalıştay daha yapılması planlandı. Son çalıştayda; Sağlık Bakanlığı, SGK ve YÖK yetkililerinin de katılımlarıyla mesleğin Türkiye’de doğru bir biçimde planlanması için kararların alınması hedefleniyor.

KATILIMCILAR

• Doç. Dr. Simin Ada-Acıbadem Üniversitesi SHMYO Podoloji Programı Başkanı
  • Yrd. Doç. Dr. Ayfer Peker-Kocaeli Üniversitesi SHMYO Podoloji Programı Başkanı ​
  • Yrd. Doç. Dr. Rüştü Taştan-Kocaeli Üniversitesi SHMYO Müdürü