Hemşirelik Bölümü öğrencileri 17. Ulusal Hemşirelik Öğrencileri Kongresi’ne katıldı

Son Güncelleme: 17.05.18

Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri 4-6 Nisan 2018 tarihleri arasında Çanakkale 18 Mart Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen 17. Ulusal Hemşirelik Kongresi’ne katıldı.

Bu yıl “Değişen Dünyada Hemşirelik: Evrensel Farklılıklar ve Benzerlikler” teması ile gerçeklen kongrede hemşirelik eğitiminde, uzmanlık alanlarında, mevzuatlarında ve imajındaki değişiklikler ele alındı. Kongrede hemşirelik mesleğinin Türkiye’de ve dünyada nasıl bir değişim sürecinden geçtiği, hangi noktada yer aldığı ve bu değişimde öğrencilerin rolü de tartışıldı.

Kongrede Hemşirelik Bölümü’nden 36 öğrencimiz 2 sözel, 9 poster bildirisi ile yer aldı.