“Hekimler için Adli Tıp Uygulamaları Rehberi” kitabı yayımladı

Son Güncelleme: 17.01.17

Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri; Prof. Dr. Oğuz Polat ve Doç. Dr. Işıl Pakiş tarafından hazırlanan “Hekimler için Adli Tıp Uygulamaları Rehberi” kitabı yayımladı.

Tüm hekimlerin adli olguların tanınması, adli makamlara bildirilmesi ve bu olgularda adli rapor düzenlenmesi ile ilgili sorumlulukları bulunmaktadır. Uygulamada hekimler adli olgular karşısında çekinik davranmakta, yasal sorumluluklarını tam olarak bilmemektedir. Bu olguların hem bildiriminde hem de adli rapor düzenlenmesinde sorunlar yaşanmaktadır. Bu kılavuz kitapta temel adli tıp ile ilgili olgularda hekim yaklaşımının ne olması gerektiğini, uygulama standartlarını ve sonuç raporlarının nasıl verilmesi gerektiğini anlatmak hedeflenmiştir.

Ataşehir / İSTANBUL