Beslenme ve Diyetetik Kulübü sağlıklı ve dengeli beslenmenin önemine dikkat çekti

Son Güncellenme: 03.01.17

Acıbadem Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Kulübü öğrencileri, “Tepsinde Ne Var?” etkinliği ile sağlıklı ve dengeli beslenmenin önemine dikkat çekti. 8 Aralık 2016 tarihinde Kerem Aydınlar Kampüsü’nde gerçekleşen etkinlikte öğrenciler, Acıbadem Üniversitelilere bir öğüne ait tabak modelini anlattı.

Kulüp üyeleri “Tepsinde Ne Var?” standı ile, bir öğüne ait tabak modelini katılımcılara sundu. 2012 yılından beri kabul gören Tabak Modeli, sağlıklı yaşam için besin gruplarını tabakta kapladıkları alanlara göre ne kadar tüketilmesi gerektiğine dair yol göstermektedir. Sağlıklı bir bireyin bir öğünde alması gereken enerji ve besin öğelerini yeterli ve dengeli beslenme ilkesi doğrultusunda tabak modeli ile katılımcılara aktarıldı.

Ataşehir / İSTANBUL