Mide Kanseri Konsensus Toplantısı

Acıbadem Üniversitesi, Acıbadem Sağlık Grubu, VKV Sağlık Kuruluşları ve Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde görev yapan genel cerrah, medikal onkolog, gastroenterolog, patolog, radyasyon onkoloğu, radyolog ve nükleer tıp uzmanları başta olmak üzere mide kanseri tedavisi ile ilgilenen ve hekimlerin katılımıyla 6 Ocak 2018 Cumartesi günü “Mide Kanseri Konsensus Toplantısı” gerçekleşecektir.

Bilindiği üzere mide kanserinin sıklığı coğrafi lokasyona göre dramatik olarak değişiklik göstermekte ve bu farklılıklar mide kanserinin biyolojisinde ve tedavi yaklaşımında Batı ve Doğu toplumlarında önemli farklılıklara neden olmaktadır. Her iki grup toplumun özelliklerini farklı şekillerde taşıyan ülkemiz hastalarında mide kanserinin tedavisi için hazırlanan uluslararası tedavi kılavuzlarında tanı ve tedavi alanında birçok belirsizlik mevcuttur. Bu durum klinik uygulamada önemli yaklaşım farklılıklarına neden olmaktadır.

Mide Kanseri Konsensus Toplantısı’nın amacı tüm bu sorunlara ortak bir yaklaşım belirlemektir. Toplantının sabah bölümünde güncel durum ortaya konulacak öğleden sonra da katılımcıların görüş ve oyları ile konsensus kararları belirlenecektir. Bu kararlar yazılı bir metin haline getirilerek yine ortak karar ile belirlenecek bir yayın organında yayınlanacaktır.

Toplantı Yeri: Koç Üniversitesi Hastanesi Art Lab Salonu

Tolantı Tarihi: 6 Ocak 2018 Cumartesi