Kampüs Buluşmaları: Mor Sertifika Programı: 10 Yılın Hikayesi

Konuk: Ayşegül Taşıtman, Sabancı Üniversitesi’nden Mor Sertifika Programı Koordinatörü

Etkinlik Tarihi: 16 Kasım 2017, Perşembe

Etkinlik Yeri: Konferans Salonu

Etkinlik Saati: 11.50-12:50

Ayşegül Taşıtman Özgeçmişi:

Ayşegül Taşıtman, Ege Üniversitesi’ndeki sosyoloji eğitimi sırasında feminist hareketle tanıştı. 2009 yılında Concordia Üniversitesi Simone De Beauvoir Institute’de kadın çalışmaları alanında staj yaptı. 2011-2012 yıllarında uzun süredir gönüllü olarak faaliyet gösterdiği Amargi Kadın Dayanışma Derneği’nde proje koordinatörlüğü görevini üstlendi. Amargi’de çalıştığı dönem boyunca Amargi Feminist Tartışmaları örgütleyen ekip arasında yer aldı. Feminist politika çalışmalarını kürtaj hakkı, kadın cinayetleri, yerel kadın forumları gibi pek çok farklı kadın platformlarında yer alarak sürdürdü. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji Anabilim dalında erkek sünneti ve erkeklik alanında yüksek lisansını tamamlayan Ayşegül, 2013’te kadının insan hakları ihlallerine yönelik kürtaj araştırmasıyla Raoul Wallenberg Institute İnsan Hakları araştırma bursu kazandı. 2013-2015 yılları arasında araştırma asistanı olarak Eğitim Reformu Girişimi’nde çalıştı. Bu süreçte izleme değerlendirme uzmanlarından biri olarak Mor Sertifika Programı’nın izleme çalışmasını yürüttü. Şubat 2016 itibarıyla lise öğretmenleri ve üniversite öğrencilerinin toplumsal cinsiyet eşitliği farkındalığını artırmaya yönelik Mor Sertifika Programı koordinatörü olarak çalışıyor.

Ataşehir / İSTANBUL