Bulunan Sonuç İçin Başlık ve Bağlantı Bulunan Sonuç İçin Açıklama
Bulunan Sonuç İçin Başlık ve Bağlantı Bulunan Sonuç İçin Açıklama

Gastronomik Söyleşiler: Bugünlerde Herkes Neden Şef Olmak İstiyor?

Konuk: Aydın Demir; Türk Mutfağı Uzmanı, Master Chef, Eğitmen, TV Programcısı, Araştırmacı, Yazar

Etkinlik Tarihi: 07 Şubat 2018, Çarşamba

Etkinlik Saati: 13:30-15:30

Etkinlik Yeri: A 102

Şef Aydın Demir'in Özgeçmişi:

    Türkiye’deki şeflerin en pırıltılı olanlarından Aydın Demir, Mengen’de 4 kuşaktır aşçılık yapan bir ailede dünyaya geldi.

    Bundan 34 yıl önce çocuk yaşta çırak olarak mutfağa giren bu “alaylı” şefimiz,  Club 29, Şamdan, Discorium, Piezza, Citron, La Fontaine gibi restoranlarda çalıştıktan sonra 1999’da ilk füzyon restoranı Changa’nın şefliğini üstlendi. Ritz Carlton’da, Çırağan Kempinski’de, Kanyon Konyalı’da ve Divan Otelleri’nde baş aşçı olarak görev yaptı. Abdullah Gül döneminde Cumhurbaşkanlığı mutfağını yönetti. Babası İbrahim Demir’den Türk Mutfağı,  ünlü İngiliz şef Peter Gordon’dan füzyon mutfağı, Fransız şefler Paul Pairet’den moleküler gastronomi ve Fabrice Canelle’den de minimalist stil konusunda “el aldı”. Tüm bunları sentezledikten sonra, şimdi de yeni bir atağa giren Ortaköy’deki Feriye Sarayı’nın baş aşçılığı görevini yürütüyor.  Bir yandan da Turkmax Gurme kanalında “Mutfaktakiler” ve 5 şef isimli TV programını yapıyor. Ayrıca Medipol Üniversitesi’nde son 5 yıldır Türk Mutfak Kültürü dersleri veriyor. 

    İyi şaraplara ve kaliteli içkilere de tutkulu olan çekirdekten yetişme şef, şimdilerde kâh Barselona’da, kâh New York’ta, uluslararası bir gastronomi figürü durumunda.

    Lyon’daki Toques Blanches du Monde (Dünyanın Beyaz Külâhlıları) örgütünün 2012 “Yılın Şefi” unvanını da kazanan Aydın Demir, tek kelimeyle, olgunluk çağında…




BİZEULAŞIN
Kayışdağı Caddesi No:32, 34752
Ataşehir / İSTANBUL