Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Bahar Yarıyılı Kurum İçi ve Kurum Dışı Yatay Geçiş Kontenjanları

25.12.2017

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsüne “Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Sınav Yönetmeliği” ne göre 2017 - 2018 Eğitim - Öğretim yılı Bahar Yarıyılında aşağıda belirtilen Programa kurum içi yatay geçiş ile öğrenci alınacaktır.

Programın Adı

Kurum İçi

Kurum Dışı

Medikal Biyoteknoloji Doktora Programı

Biyokimya ve Moleküler Biyoloji  Doktora Programı

Önemli Tarihler

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YATAY GEÇİŞ TAKVİMİ

BAHAR YARIYILI

25 – 27 Aralık 2017

Yatay Geçiş Başvuruları

29 Aralık 2017

Yatay Geçiş Sonuçlarının İlgili Akademik Birimler Tarafından Enstitü Müdürlüğüne Bildirilmesi İçin Son Gün

2 Ocak 2018

Yatay Geçiş Sonuçlarının Web Sitemizde İlanı

2 Ocak 2018 – 5 Ocak 2018

Yatay Geçiş Hakkı Kazanan Adayların Kesin Kayıtları ve Ücret Yatırmaları

8 Ocak 2018 – 9 Ocak 2018

Yatay Geçiş Hakkı Kazanan Yedek Adayların Kesin Kayıtları ve Ücret Yatırmaları

Başvuru için Gerekli Belgeler

1-      Başvuru formu (Başvuru Formu için tıklayınız)

2-      Öğrenci Belgesi: Adayın kayıtlı olduğu yükseköğretim kurumu tarafından hazırlanmış, adayın başvuru sırasında halen kayıtlı öğrenci olduğunu gösterir yeni tarihli, onaylı, mühürlü belge.

-          Öğrenci belgelerinde adayın disiplin durumu ile ilgili bilgi bulunmalı. Bulunmuyorsa, adayın disiplin durumunu belirtir belge ek olarak sunulmalı.

-          Yurt dışından yatay geçişlerde adayın okula kayıt tarihi açıkça (ay/gün/yıl) belirtilmeli.

3-      Transkript: Adayın kayıtlı olduğu yükseköğretim kurumu tarafından hazırlanmış, alınan tüm dersleri, notları ve not ortalamalarını gösteren not döküm belgesi. (Kapalı zarf içinde, onaylı, mühürlü)

- Transkript, not sistemi ve öğrenim dili hakkında açıklayıcı bilgi içermiyorsa, bu bilgileri içeren belgeler transkripte eklenmeli.

4-      Ders Tanım ve İçerik Bilgileri: Adayın transkriptinde belirtilen derslerin ayrıntılı tanımlarını ve içerik bilgilerini içeren belgeler.

5-      Ders Planı: Öğrenim gördüğü yıllara ait ders planı.

6-      Lisans veya Lisansüstü Diplomasının Kopyası: Mezun olduğu Üniversiteden aldığı diplomanın kopyası.

7-      Kimlik Belgesi: Adayların nüfus cüzdanı kopyası.

8-      ALES Belgesi,

9-      Yabancı Dil Belgesi,

Yüksek lisans derecesi ile başvuran adayların; Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yabancı dil sınavlarından; TOEFL-IBT: En az 66 puan YDS/ÜDS/KPDS/YÖKDİL: En az 55 puan

Lisans derecesi ile doktora programına başvuran adayların; Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yabancı dil sınavlarından; TOEFL-IBT: En az 84 puan

YDS/ÜDS/KPDS/YÖKDİL: En az 70 puan

10-  Bir adet fotoğraf.

11-  Erkek Adaylar için Askerlik Belgesi

ÖNEMLİ NOT :

Başvuru eksiksiz olarak hazırlanmış başvuru belgeleri ile şahsen Öğrenci İşleri Müdürlüğü’ne  yapılır.

Öğrenci İşleri Müdürlüğü İletişim Bilgileri:

ogrenci.isleri@acibadem.edu.tr

Tel : 0 216 500 44 44 (Dahili: 4240-4241-4244-4245-4246)

Ataşehir / İSTANBUL