7.Ulusal Sağlıklı Yaşam Sempozyumu

Son Güncelleme: 17.05.18

Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü tarafından düzenlenen 7. Ulusal Sağlıklı Yaşam Sempozyumu 12-15 Nisan 2018 tarihleri arasında üniversitemizde gerçekleşti.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Baş’ın sempozyum başkanlığı yaptığı etkinliğin bu yılki ana teması "Beslenme ve Diyetetikte Güncel Konulara Devam" idi.

Sempozyumun ilk gününde “Geriatri Diyetisyenliği” başlığı altında, yaşlanan toplumun beslenme gereksinimleri tartışıldı.  Sempozyum kapsamında ilk defa gerçekleştirilen  "ProbioCLASS - Beslenme & Prebiyotik & Probiyotik Bahar Okulu" kapsamında ise, iki gün boyunca bağırsak mikrobiyotasının şekillenmesinde büyük öneme sahip prebiyotikler, probiyotikler ve diyet örüntüsü hakkında güncel bilgiler irdelendi.

900’ün üzerinde katılımcının yer aldığı sempozyumda 65 konuşma, 22 sözel bildiri ve 12 poster bildirisi gerçekleşti.