Skolyoz Rehabilitasyonuna Güncel Yaklaşımlar Sempozyumu

Son Güncelleme: 04.06.18

Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü ve Türkiye Fizyoterapistler Derneği Gençlik Komisyonu işbirliği ile düzenlenen “Skolyoz Rehabilitasyonuna Güncel Yaklaşımlar Sempozyumu” 8 Mayıs 2018 tarihinde üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleşti.

Skolyoz rehabilitasyonu alanında başarılı akademisyen ve klinisyenleri öğrenciler ile bir araya getirmek amacıyla düzenlenen sempozyumda skolyoz rehabilitasyonuna yönelik güncel konular da konuşuldu.

Etkinlikteki Konu Başlıkları:

Skolyoz Biyomekaniği ve Fonksiyonel Bozukluklar  - Doç. Dr. İbrahim Engin ŞİMŞEK

Skolyoz Tipleri ve Komplikasyonları - Dr. Fzt. Ata ELVAN

Skolyozda Tıbbi Görüntüleme ve Güncel Cerrahi Yaklaşımlar - Prof.Dr. Fatih DİKİCİ

Skolyozda Korseleme - Dr. Fzt. Burçin AKÇAY

Skolyozda Fizyoterapistlere Özgü Ortopedik Değerlendirme - Prof.Dr. Filiz CAN

Her Nöromusküler Hastalık Skolyoza Neden Olur mu? Nöromusküler Hastalıklarda ve Serebral Palsili Bireyde Skolyoza Yaklaşım - Dr. Öğr. Üyesi Duygu KORKEM

Skolyozda Kardiyopulmoner Tutulumlar ve Rehabilitasyon Yaklaşımları - Doç.Dr. Naciye Vardar YAĞLI

Skolyozda Solunum Kas Eğitimine Yaklaşım - Öğr. Gör. Gözde BAŞBUĞ

Schroth Yöntemi - Doç.Dr. Tuğba KURU ÇOLAK

Skolyoz ve  Güncel Düzeltici Tedavi Yaklaşımları - Dr. Öğr. Üyesi Gözde YAĞCI

Skolyoz ve Pilates - Öğr. Gör. Hande KABA