Mobil Uygulama HERA’ya Kanada’dan destek

Son Güncelleme: 07.09.18

Tıp Fakültesi mezunlarımızdan Dr. Aral Sürmeli ve Dr. Serim Hande Tarcan'ın proje yazarı, sahibi ve yürütücüsü olduğu, Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Figen Demir ve Mühendislik Fakültesi Dekanı ve Tıp Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ata Akın'ın da danışmanlığını yaptığı mobil sağlık uygulaması HERA (Health Recording App), Kanada Hükümeti tarafından desteklenen Grand Challenges Canada Bold Ideas with Big Impact Fonu tarafından 95.000 Kanada Doları destek aldı.

''HERA: mHealth Innovation to Increase Vaccination and Prenatal Care Uptake of Refugee Women in Turkey'' başlıklı proje, Türkiye’deki mülteci çocukların aşılanmasını ve mülteci hamile kadınların doğum öncesi bakım hizmetlerini almasını arttırmaya yönelik bir mobil uygulama. Projenin hedef grubu; hamile kadınlar ve 2 yaş altı çocuklar. Proje, MEDAK Derneği tarafından yürütülmektedir.

Fon hakkında detaylı bilgi için tıklayın

Mobil uygulama hakkında detaylı bilgi için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.