II. Sağlık Yönetimi Zirvesi gerçekleşti

Son Güncelleme: 25.05.18

Sağlık Yönetimi Öğrencileri ve Mezunları Derneği’nin 28 Nisan 2018 Cumartesi günü düzenlediği II. Sağlık Yönetimi Zirvesi ‘360° Derece Sağlık Yönetimi’ ana teması ile Acıbadem Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşti.

Zirvenin açılış konuşmalarını Sağlık Yönetimi Öğrencileri ve Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yazıcı, Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Haluk Özsarı, Acıbadem Sağlık Grubu Bölgesel Operasyonlar Genel Müdür Yardımcısı Tahsin Güney ve Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sayın Şuayip Birinci yaptı.

Akabinde Sağlık ve Sigorta Yöneticileri Derneği (SASDER) Yönetim Kurulu Başkanı Sermet Gün Erdem “SASDER’in Sağlık Yönetimi Öğrencileri ve Mezunlarına Bakış Açısı” başlıklı konuşmasını yaptı.

İlk oturumda Medicana International Hastanesi Genel Müdür Yardımcısı Ümit Boyacıoğlu, Sağlık Bakanlığı Eski Müsteşar Yardımcısı Hüseyin Çelik, Türkiye Hastanesi Direktörü Hayati Odabaşı konuşmalarını gerçekleştirdi.

İkinci oturumda Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Haluk Özsarı, Okan Üniversitesi Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Yıldırım Beyazıt Gülhan, İstanbul Aydın Üniversitesi Sağlık Kurumları Yöneticiliği Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Mete “Sağlık Yönetimi Öğrencilerine Bir Kariyer Seçeneği: Akademisyenlik” başlıklı konuşmalarını gerçekleştirdi.

“Teoriden Tecrübeye; Sağlık Profesyonelleriyle Tecrübe Paylaşımı” başlıklı oturumda Acıbadem Bakırköy Hastanesi Direktörü Serpil Sarıaydın ve Acıbadem Kozyatağı Hastanesi Direktörü Gün Günsoy katılımcıların sosyal medya üzerinden sordukları soruları cevapladı.

Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Reşat Bahat  “OHSAD’ın Sağlık Yönetimi Öğrencilerine ve Mezunlarına Bakış Açısı” başlıklı konuşmasını yaptı.

Son oturumda ise Abbvie İlaç İş Mükemmelleştirme Direktörü Haluk Eryılmaz, Sağlık Bilişim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Keleş, Mapfre Sigorta Sağlık Anlaşmalı Kurumlar Müdürü Halit Başkaya ve Yeni Levent Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucusu ve Müdürü Yıldır Karagül “Multidisipliner Bir Alan: Sağlık Yönetimi” başlıklı konuşmalarını yaptı.