Hemşirelik Bölümü 3.sınıf öğrencileri Toplumsal Duyarlılık Dersi kapsamında KİFDER’i ağırladı

Son Güncelleme: 17.05.18

Hemşirelik Bölümü 3.sınıf öğrencileri Toplumsal Duyarlılık Dersi kapsamında Koruncuk Vakfı’nı ağırladı

Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Toplumsal Duyarlılık Dersi kapsamında gönüllü öğrencilerin 2 Nisan 2018 tarihinde düzenlediği seminerde Koruncuk Vakfı tanıtımı ve koruyucu aile olabilmenin yasal süreçleri anlatıldı.

“El Ver Hayata Tutunsun” adı verilen projeyi katılımcılara aktarabilmek için korunmaya muhtaç çocuklar ve Türkiye’deki durum epidemiyolojik verileri ile sunuldu. Etkinlikte çocukların yaşadığı zorluklar ve Koruncuk Vakfı’na geldikten sonraki süreçte yaşadıklarını anlatan bir film gösterimi de bir gerçekleşti.

Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 3.sınıf öğrencileri tarafından düzenlenen “Kistik Fibrozis Hastalığının Tanıtımı, Hastaların ve Ailelerin Yaşadığı Zorluklar” başlıklı etkinlik 9 Nisan 2018 tarihinizde üniversitemizde gerçekleşti.

Toplumsal Duyarlılık Dersi kapsamında gerçekleşen etkinlikte Kistik Fibrozis hakkında bilgi verilirken hasta ve hasta yakınlarının yaşadığı sorunlar konuşuldu.